Tantramassage logo

Det viktigaste är att du känner dig trygg och nöjd!

Varför blev jag tantramassör?

 

Jag gick färdigt en terapeututbildning 2002, och började efter det så småningom fundera på om jag skulle ”jobba med människor”, alltså hjälpa människor, och i så fall på vilket sätt. I utbildningen ingick det två block om tantra/sexualitet, men jag hade inga tankar på att jobba med det då. Jag funderade ibland på det ena och ibland på det andra och provade olika möjligheter, men inget kändes riktigt rätt, och jag var nog inte heller riktigt mogen för det då.

Jag såg reklam för att man kunde få tantramassage på ett ställe i Köpenhamn, och tyckte att det lät lockande. Jag åkte dit och provade ett par gånger, men blev inte direkt eld och lågor, inte förrän jag läste att man själv kunde lära sig tantramassage! Men jag tvekade. Inte kunde väl jag? Varför skulle jag göra det? Vad skulle folk säga? Skulle jag lära mig men inte jobba med det?

Något halvår senare gick jag på en tantrakurs för par. En kväll fick alla deltagarna i uppgift att skriva tre saker som vi uppskattade hos en kärlekspartner. Ledarna samlade ihop det vi skrivit och försökte sammanställa det. Det männen hade skrivit spretade åt alla håll, så det var svårt att urskilja någon samstämmighet där. Men kvinnorna var desto mer överens. Det var tre saker som de flesta kvinnor hade skrivit att de uppskattade hos en kärlekspartner:

1 Han ska uppskatta en romantisk stund på tu man hand, som en middag med levande ljus.

2 Han ska öppet kunna/vilja visa sin kärlek till sin partner inför andra rent konkret.

3 Han ska vara bra på att massera.

När jag hörde detta tänkte jag: De två första punkterna har jag redan klarat av, inga problem. Så det som gäller för mig för att bli ”den perfekta partnern” är att lära mig massera, och jag vet vilken sorts massage jag vill lära mig. Sagt och gjort; jag satte igång att lära mig, och efter bara några lektioner sa en av lärarna att jag var lika bra som de som precis börjat jobba som tantramassörer. Detta fick mig att inse att jag nog borde satsa på att själv jobba som tantramassör. Jag fortsatte att utbilda mig på olika ställen, och tog emot gratisklienter under tiden. Jag träffade en partner som hade samma intresse för tantra, massage och terapi som jag. Vi inspirerade och lärde varandra på olika sätt. Hon stöttade mig och hjälpte mig att få igång en hemsida, och sedan dess har det rullat på!

16 mar 2018